Hjärtstartarregistret

hjarta-logga-hjartstartarregistretHjärtstartarregistret är ett register där alla Sveriges hjärtstartare kan läggas in så att vem som helst kan använda dessa vid ett hjärtstopp.
Hjärtstartarregistret är ett samarbete mellan HLR-rådet och Civilförsvarsförbundet och målet är att få in alla hjärtstartare som finns tillgängliga i Sverige.

Har du en hjärtstartare?
Registrera då den på Hjärtstartarregistret, ju fler hjärtstartare som finns registrerade där desto större chans har vi att rädda fler liv. Tanken är att även SOS Alarm genom registret ska kunna informera om var närmsta hjärtstartare finns för att kunna påbörja behandling så snart som möjligt innan ambulans anländer.

Registrera din hjärtstartare

SMS-livräddare

SMSlivräddare är ett världsunikt projekt som använder mobil positioneringsteknik i syfte att öka överlevnaden vid hjärtstopp utanför sjukhus, genom att med denna metod får fler att påbörja hjärt- och lungräddning innan ambulansen är på plats.

När ett larm om misstänkt hjärtstopp inkommer till 112 kan du, om du befinner dig i närheten, snabbt bli larmad till platsen via din mobiltelefon.

Du som bor i Stockholms län och är utbildad i Hjärt- och lungräddning kan anmäla dig som SMSlivräddare. Då detta är ett forskningsprojekt måste du vara myndig för att delta, alltså över 18 år.

Vi behöver fler SMSlivräddare ! Bor eller arbetar du i Stockholms län?
Vill du vara med i kampen för att fler ska överleva hjärtstopp?
Anmäl dig HÄR